Garnwerd

Café Hammingh in het fraaie Garnwerd is het einddoel van deze dag, Hans van der Veeke haalt me er vandaan. Café Hammingh is prachtig, met Lucas was ik er vaker, onder andere voor een mooi optreden van Martin Korthuis, Ede Staal zingend. In Garnwerd woonde in haar laatste levensjaren Fritzi. Voluit Frederike Martine ten Harmsen van der Beek, dochter van het kunstenaarsechtpaar wat rijk werd van de Flipje (Tiel) tekeningen. Fritzi was o.a. drie jaar getrouwd met Remco Campert, en samen met veel kunstenaarsvrienden bewoonden ze Jagtlust, in Blaricum. Annejet van der Zijl schreef hierover het gelijknamige boek. Een prachtig boek wat een mooi tijdsbeeld over de zestiger jaren geeft.
In Winsum maakte ik een stop voor een broodje kroket. Ik ontmoette daar andere wandelaars die me over een routewijziging tipten: een (relatief) druk laatste stuk werd daarmee door een prachtig pad door de weilanden vervangen. Op dit pad ontmoette ik een boer, ik bedankte hem voor de gastvrijheid. Dat viel niet helemaal in goede aarde. Hij was pachter, de grond en de opstallen was al geruime tijd in eigendom van de provincie “En hoe zij al het geld verkwanselen: onvoorstelbaar!” Ik maakte uit zijn verhaal op dat dit om een nieuw te ontwikkelen natuurgebied ging, en uiteraard is dat zonde van het geld 😉 Ook moest hij aan mij zijn verhaal over de aardbevingscheuren kwijt.
De mooie luchten, het fraaie weer was aan hem niet besteed, maar ik vond het een mooie dag. Het lopen alleen geen probleem, ook omdat je op dit pad andere wandelaars treft: ik heb in deze eerste dagen al meer wandelaars gezien dan op het Noaberpad en Maarten van Rossumpad samen. Nou ja, bijna dan.

Dit vind je misschien ook leuk...