Beer is geen Muis

Lucas had Muis ten strengste verboden op onze slaapkamer te komen. Als de slaapkamerdeur openstond glipte hij er, masochitstisch als hij was, altijd naar binnen om daarna angstig onder het bed de komst van Lucas af te wachten. Deze hoefde maar duidelijk MUIS! te roepen om hem met duizelingwekkende vaart de trap af te laten vliegen. Na Lucas dood liet ik Muis op de slaapkamer. Al gauw raakte hij er aan gewend dat er niets te vrezen was, zodat Muis uiteindelijk in zijn laatste levensmaanden genoeglijk het bed met mij deelde.
Hoewel…. ik moest hem wel een ruime plek toestaan. Als ik soms toch meer dan een kwart van het bed wenste, vertrok hij verstoord.
Beer weet niet anders dan dat hij mee naar boven mag. Als ik ’s avonds de lichten uitdoe, huppelt hij de trap op. En wanneer ik nog een paar keer naar beneden moet, om een deur op slot te doen – een boek te halen – een toch nog een vergeten licht te doven – huppelt hij keer op keer mee op en neer. Vervolgens neemt hij een bescheiden plekje in, en mocht ik daar toch op enig moment een been willen neerleggen, dan verplaatst hij zich zonder morren.
Wanneer ik eens wat vroeger wakker word, dan doet hij dat ook, en gaat dan óp mij liggen, zo tussen gezicht en boek of iPad in. Dat geeft soms enige wrevel, en is dan eigenlijk het begin van het grote spel wat ‘aankleden’ heet.
Eerst ga ik douchen, en dan gaat hij mee. Hij wacht op de badmat, en zodra de kraan uitgaat, drinkt hij van de badkamervloer: schijnbaar smaakt nergens het water zo lekker dan daar.
Wanneer ik dan naar de slaapkamer ga, dúikt hij op mijn kleren. Meestal liggen mijn kleren op een hoop, en alles van wat ik daarvan wil pakken, bespringt hij. Hij heeft een grote voorkeur voor fladderende onderdelen als pantys, maar het mooiste zijn toch wel de bandjes van een BH of hemd. Hij grijpt er verwoed naar en zet zijn tanden er in. Ik moet afleidingsmanoevres inzetten om hem mijn goed te ontfutselen. Maar hij wordt steeds fanatieker in zijn gebijt. Vanochtend moest ik vaststellen dat hij een bandje van een hemd had doorgebeten. Tijd voor maatregelen.

Dit vind je misschien ook leuk...