Bepakte Nederlanders

De Kempen zijn waarlijk schitterend! Mooi, nagenoeg vlak met een prachtig knooppuntnetwerk. De Belgen zijn er tenslotte mee begonnen, pas daarna is het naar Nederland uitgewaaierd.
Welk van de twee landen het meest extreem elektrisch fietst is mij niet bekend. Maar vandaag fietste 95 % met ondersteuning. Ik blijf het raar vinden!
Ook waren er de dikbuikige racefietsers in rare pakjes. Ook al zo’n vreemde gewoonte.
Aan het eind van de dag kwam een mountainbiker me achterop, en bleef naast me fietsen: hij begeleidde me gezellig keuvelend naar de markt van Diest. Een door mij aangeboden biertje sloeg hij af: zijn vrouw wachtte hem met een warme maaltijd op­čśë.
Hij vertelde mij dat hij aan een ‘knooppunten’ onderzoek had meegewerkt. Het was aan hem om knooppuntfietsers te vragen waar ze vandaan kwamen. Maar een enkeling fietste bepakt. Zonder uitzondering waren het dan Nederlanders, en allen met hetzelfde doel: Parijs! De (zijn) stad Diest ligt aan de door Paul Benjaminse geschreven route. Populair bij nederlanders, hoewel ik er tot op heden nog niemand heb gezien. Maar dat komt wellicht dan ook doordat we allemaal dezelfde kant op fietsen!
Op de foto ├ę├ęn van de vele eeuwenoude gebouwen in Diest.

Dit vind je misschien ook leuk...