Bij Grada

Op weg naar Parijs. Zonder te weten of ik dit ga halen. Vanwege een bezoek aan de Ortho begon de reis wat later, en door ‘een persoon op het spoor’, zoals ze dat altijd noemen, begon de reis wat vertraagd. Mijn stemming was niet al te best. Of het nu door dat dat dode mens, wat dat zal het geweest zijn, of door de spanning van het ongewisse. Of toch door de vos misschien.
Voor vertrek vanochtend liep er een vos in de wei. Niet zoals meestal in de verte, maar vlak achter de tuin. Was hij nu op zoek naar iets eetbaars, nu de weidevogels op zijn? Zou hij Beer willen opeten?
Ook door mijn reiskleding voelde ik me niet op mijn gemak: een zwarte buitensportbroek: geen heel erge, maar toch. En een V-hals truitje. Maar misschien zat daar wel het probleem. Aangestoken door een alleen reizende Santiagoganger had een SOShanger gekocht. Aan een kettinkje om mijn nek. Al bij de NSautomaat had ik het idee dat men mij te hulp wilde schieten. Ook in Eindhoven, bij een drukke oversteek had ik het gevoel dat men mij bij de arm wilde nemen.
Kortom dit ding heb ik onder mijn goed verbannen. In geval van nood zal dat daar ook wel vindbaar zijn. Om zeven uur kwam ik bij de kampeerplaats aan. Voor € 4,- kon ik er slapen en douchen. En kreeg van Grada ook nog wat pasta omdat ik dit vergeten had. De kop is er af.

Dit vind je misschien ook leuk...