Bloemkool zonder sausje

Wanneer je na een zware werkdag thuis alleen maar bloemkool aantreft, dan wordt dit een mens haast even te veel. Gelukkig dacht ik bijtijds aan mijn groentekookboek, en was daarna weer helemaal gelukkig.

Pasta Siciliana,
een recept met gebakken broodkruim, de vervanger van kaas voor de arme man in Zuid Italië.
Bloemkoolroosjes in zout water kort koken, in hetzelfde water daarna de pasta koken.
In wat olijfolie broodkruim bakken. Omdat dit niet in huis had, dit vervangen door goed paneermeel, maar er dit er pas later bij gedaan ivm aanbrandingsangst.
Daarom begonnen met geplette en gehakte knoflookteentjes in wat olijfolie kort te bakken. Wat chilivlokken erbij, en daarna de bloemkoolroosjes. Drie minuten.
De pasta koken, en na afgieten in grote schaal doen. Daarop de bloemkoolroosjes, en daar weer op wat gewelde rozijnen en geroosterde pijnboompitten. Ik at er een stukje zalm bij, en strooide er toch wat kaas op. Ik ben tenslotte geen arme Siciliaan.
Wat er niet in zat was wat venkelzaad – dat had ik ook niet in huis.
Maar ondanks / dankzij deze kleine aanpassingen was het errug lekker.

Dit vind je misschien ook leuk...