Dertig jaar getrouwd

Vandaag ga ik naar een feestje van vrienden. Ze zijn 30 jaar getrouwd, en hebben wellicht nog meer te vieren. Altijd goed.
Bij het wakker worden vanochtend bedacht ik me hoeveel jaar wij dit jaar getrouwd zouden zijn. Ook dertig jaar! Aan onze trouwdag hebben we nooit veel aandacht besteed, alleen de datum 11 augustus hebben we altijd kunnen onthouden. Onze relatie begon op die dag bij café Kisteman in Kloosterhaar, 12 1/2 jaar later vierden we dit met een feestje bij de Herderin. En weer een half jaar later trouwden we vrij onverwachts, ook voor ons zelf, in Maastricht. Het was op de terugweg van een fietsvakantie, een trouwjurk zat niet in de bagage. Het jaar van het trouwen onthou ik doordat ik weet dat het een jaar voor Simones geboorte was, en dat is in 1987.
We vierden onze liefde in augustus 2010, in het jaar dat ons 25ste huwelijksjaar begon. We durfden het risico niet te nemen nog een jaar te wachten.

Dit vind je misschien ook leuk...