Herman Finkers

In tegenstelling tot normaal gaan we dit jaar op mijn verjaardag, oudjaarsdag, TV kijken. Naar de oudejaarsconference van Herman Finkers. Momenteel trekt hij op beperkte schaal door het land om de voorstelling uit te proberen. Ik ben één van de (honderden?) gelukkigen die het live mag meemaken in schouwburg Odeon.
Het programma kent veel leuke fragmenten. Maar ook mindere. Hij moet, vanwege het speciale -eindejaarskarakter- uitlatingen doen over de ontwikkelingen in dit jaar, ook over politiek. En dat is niet echt zijn ding. Hopelijk schrapt hij het één en ander. En blijft al het mooie, de echte Herman, over. Een andere aanpassing is zijn kostuum: zwart pak, met vlinderdas – het maakt hem oud en bleek. Of heeft hij last van zijn ziekte? Ik hoop zó dat hij nog lang mag blijven leven!
Lucas schreef op zijn blog er in nov. 2008 over. Het is slecht weer, en Herman Finkers zit in de wachtkamer van het Anthony van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Een wachtende zegt: “Je zult maar met dit weer op een camping zitten.” Herman antwoordt: “Dan kun je maar beter hier zitten.”

Dit vind je misschien ook leuk...