Koeien

Weer dertig kilometer afgelegd op het Maarten van Rossumpad. Van Nol in het Bos naar het van Sonsbeekpark in Arnhem. De route was weer wonderschoon. We gingen voornamelijk onverhard. Op de foto zijn Wilma en Rob ver van het pad af: Wilma is bang voor koeien, en aangezien drie schatten van koeien ons pad kruisten, kozen zij voor dit ommetje.
We kwamen langs een beeldhouwwerkplaats. Kunstenaars in spé waren aan het werk. Een wat oudere dame sprak me aan: “Hé wat leuk, een beugel! Wat goed zeg! Ik ben de mijne net kwijt, en zie hier het resultaat.” Stralend lachte ze mij toe.
Het beeldhouwen was leuk om te zien. “Je kiest een steen, en begint. De steen wijst je de weg.”
De natuurkampeerplaats was prachtig. Ondanks dat we vlak bij een groepje stonden, bleef het rustig. Het waren vuurmakers, ’s ochtends brandde het al weer voor een omeletje.
Het was warm weer – 27 gr. – maar dankzij de bossen hadden we er geen spatje last van. Wat het ook leuk maakte, was dat op gepaste afstanden horeca was. Dus met taart, soep, bitterballen en bier had de wandeling ook wel iets weg van een lopend buffet.

Dit vind je misschien ook leuk...