Meiraapje

Door omstandigheden heeft het kunnen gebeuren dat ik meer dan een week niet had gekookt. En nog had ik geen zin. De groentetas had ook geen vrolijk makende inhoud, maar soms moet je wat. Mijn keus viel uiteindelijk op een meiraapje. Een soort superradijs, maar zachter van smaak. En lekker dat het was!!
Naast dat meiraapje gebruikte ik ook tomaten, knoflook, ui, verse basilicum, gedroogde oregano, chilivlokken (cayenne peper of verse rode peper had ook gekund), (schelpen)pasta, peper en zout. En omdat ik zin in vlees had, een stukje kippenbil.
Het meiraapje in partjes snijden, zachtjes aan beide kanten bakken. In een ander pannetje ui en knoflook fruiten, de tomaten in stukjes erbij samen met wat peper, zout en oregano een kwartiertje stoven. Meiraapjes uit de pan, in datzelfde pannetje de kip bakken: eerst in zijn geheel, daarna aan reepjes snijden, en kort voor gebruik nog even kort nabakken. De pasta koken. De stukjes meiraap even in de saus meewarmen. Pasta in een diep bord, saus en kip erop. En daar weer de in stukjes gesneden basilicum op.
Goed te eten.

Dit vind je misschien ook leuk...