Pieterpad 4b

Vandaag ging de route over drie bergen: de Bestmenerberg, de Archemerberg en de Lemelerberg, in de hoogten van 33, 75 en 47.5 meter. Drie keer niks natuurlijk, maar wanneer je weilanden in de achtertuin gewend bent, zijn dit mooie klimmetjes.
Ik had me bij deze driedaagse wandeling ingesteld op een route zonder horeca, maar toen ik gisteravond de route nog eens goed bestudeerde zag ik dat ik langs café restaurant de Nieuwe Brug zou komen. En volgens hun website zouden ze open zijn!
Na anderhalf uur lopen had ik een kleine stop gehouden, me verheugend op de echte, met appeltaart, uitsmijter of bitterballen: ik wist nog niet te kiezen.
Toen ik aan kwam lopen zag ik buiten het restaurant twee wandelaars uit hun thermoskan koffie drinken. Ik vroeg me af of dit nu hun vrije keus was of dat ze armlastig waren. Even later wist ik het: geen van beide. Het restaurant hield de deuren dicht voor verkleumde en vermoeide wandelaars. Ze hadden een grote partij, en waren gesloten voor passanten. De zijzaal was leeg, het terras onbezet. Maar ze waren onverbiddelijk. En zo zat ik ook even later met mijn thermoskannetje op een boomstronk. Bij gebrek aan een bankje. Ook dat nog.
Maar inmiddels zit ik hoog en droog bij Barg Willem. De dame des huizes gaat voor me koken. Dus alles dik oké.

Dit vind je misschien ook leuk...