Pieterpad 4c

In een huisje op de berg, bij Lemele, zit Willem met zijn zuster bij de vuurplaats. Inmiddels is Willem er niet meer, en ook deze vuurplaats niet. Wel is het huis er nog, en sliep ik er.
Willem had het níet breed. Hij woonde er met zijn ongetrouwde zuster, mét twee kinderen. In een melkbus haalde hij water bij een boer beneden aan de berg. Dit droeg hij op zijn nek naar boven. Wanneer hij onverwacht iemand tegen kwam voor een praatje, hield hij de bus op zijn nek. Met een handigheid had hij die zware bus op zijn nek gekregen, dat zou hem na het neerzetten op de grond niet lukken.
Na het vertrek van Willem en zijn zuster kocht het nabijgelegen hotel op de Lemererberg het pand, om het als dependance voor 20 gasten te gebruiken. Maar stromend water was er nog steeds niet, het personeel moest het van bóven op de berg halen.
Het animo voor het hotel verdween, het pand ging in de verkoop.
Het werd grondig verbouwd, op de plaats van de vuurplaats staat nu een grote Atag. Leidingwater is er nog steeds niet, maar er hoeft geen water van beneden of boven gehaald te worden. Ze hebben een prima bron, met heerlijk zuiver water.
Ik was er van ’s middags twee tot ’s ochtends tien. Een prima plek, B&B Barg Willem.

Dit vind je misschien ook leuk...