Roze koeken

Wat moet je geven aan een jarige die alles al heeft. Of koopt als ze het niet heeft?
Ik koos voor een mooie roze slip, omdat ik toevallig in zo’n winkel was, en zij actief is bij het COC. En ik bakte er roze kooeken bij.

Recept 12 roze koeken (van Koken met Karin)

110 g bloem
100 g zachte boter
100 g suiker
2 eieren op kamertemperatuur
1 citroen
snuf zout
boter en bloem voor invetten

100 g poedersuiker
een bakje aardbeien

Oven voorverwarmen op 160 graden.
Kwast een muffinvorm (12 holtes)** in met boter en bepoeder met bloem.
Klop met de mixer de boter met de suiker 5 minuten lang tot zacht en romig.
Rasp met een fijne rasp de schil van de schoongeboende citroen erboven en klop erdoor.
Voeg nu een voor een de eieren toe, blijf kloppen tot elk ei is opgenomen.
Zeef bloem en zout erboven en spatel erdoor.
Vul de muffinvorm tot ongeveer de helft met het luchtige deeg.
Dek af met een vel bakpapier en leg er een platte bakplaat op, dat houdt het rijzen tegen; we willen koeken, geen cakejes.
Bak 18 minuten in de oven. Haal bakplaat en papier eraf en geef de bleke betjes nog 2 – 3 minuutjes. Niet te lang, dan worden ze droog.
Laat helemaal afkoelen.
Glazuur: Prak het rood fruit fijn met een vork, of doe het in een belender. Duw het geheel door een theezeefje om de pitjes tegen te houden. Doe de poedersuiker in een andere kom en roer er net zoveel dikkig rood sap doorheen tot een stevig, roze glazuur. Verdeel direct met de achterkant van een lepel uit over de koeken.
Laat opstijven.

* het overgebleven sap, en drap, deed ik vervolgens, met drie sinaasappels en een stukje gember terug in de blender, en maakte er een heerlijke smoothie van
** bij gebrek aan een muffinvorm gebruikte ik kleine bakvormpjes

Dit vind je misschien ook leuk...