Zeven dagen Noaberpad

In het voorjaar 2008 begon ik met vriendin Gerrie het Noaberpad, een ruim 400 km. lang wandelpad langs de Duits grens. Beginnend in Nieuweschans en eindigend in Emmerich. Officieel in Kleve, maar omdat dit laatste stukje minder mooi is, en aan deze route is toegevoegd vanwege het aansluitende Grote Rivierenpad (LAW 6), houden wij er in Emmerich mee op.
Met min of meer grote tussenpauzes zijn we met één of tweedaagse etappes vanuit het noorden tot aan Zwillbrock gekomen. In de afgelopen week liepen we vanuit het zuiden tot aan Winterswijk. Er blijft nu alleen een stukje van 38 km. over. Dat bewaren we voor later.
Voor deze wandelvakantie hebben we onze tent opgezet op een prachtige natuurkampeerplaats bij Westendorp, even ten zuiden van Doetinchem. De eerste dag begon voor Gerrie met een treinrit naar Zwolle, waarna we per auto naar de kampeerplaats doorreden. Na het uitpakken van onze inboedel beginnen we met koffie en het roken van de laatste sigaret. We vinden beide oprecht dat we met deze vieze en ongezonde gewoonte moeten stoppen; het maximaal dienen te beperken tot hoogtijdagen;-) Daarna volgt het opzetten van de tent en het inrichten van de slaapstedes.
En pas daarna kunnen we beginnen met de dagelijkse exercitie: met de fietsen op de auto naar A, fietsen naar B, lopen naar A, met de auto de fietsen ophalen bij B. En dan terug naar de kampeerplaats.
Door het zeer relaxte begin en een foute inschatting van tijd en afstanden, werd het uiteindelijk een latertje. Pas om 10 uur vonden we in het donkere bos onze tent terug. Op deze eerste dag was de verhouding nogal zoek: één uur autorijden, twee uur fietsen en drie uur wandelen. Maar daarna ging alles beter. (7-8-15)

Dit vind je misschien ook leuk...